Choco Mia – Kaedah Semula Jadi untuk Penampilan Bentuk Badan Sempurna!

Choco Mia ubat kurus MalaysiaChoco Mia ialah produk minuman campuran koko yang baru sahaja dikeluarkan di pasaran oleh pengilang ‘Food Bio’ Ltd. dari Rusia. Syarikat tersebut percaya bahawa kandungan semula jadi yang digunakan dalam penghasilan produk pelangsingan badan ini merupakan ciri yang paling kukuh dan berharga. Dengan meneliti label serta maklumat yang terpapar dalam web rasmi secara terperinci, telah dinyatakan bahawa Choco Mia ini menggunakan ekstrak organik aktif. Ramuan utama yang digunakan dalam pembuatannya ialah barangan seperti, serbuk koko, ekstrak kaktus, peptida kolagen ikan dan kacang buah pinggang putih. Pada pandangan positif, maklum balas pengguna dan komen daripada klien menunjukkan bahawa mereka bersetuju dengan keberkesanan produk.

Choco Mia tidak lagi tersedia untuk dibeli di Malaysia. Pelanggan mengesyorkan alternatif lain yang lebih baik Lipocut. Pendapat mengenai kesannya lebih positif. Harganya juga lebih baik daripada produk penurunan berat badan dan pelangsingan badan lain di pasaran dalam talian.

Kebanyakan orang yang sudah menggunakan produk pelangsingan badan ini mencapai hasil yang memuaskan. Tidak ada data mengenai kemunculan kesan sampingan yang tidak menyenangkan ataupun sebarang larangan penggunaan.

Minuman pembentukan tubuh Choco Mia amat berkhasiat. Para pembeli melaporkan bahawa produk ini mempunyai rasa yang sama seperti minuman koko panas. Produk asli hanya boleh ditempah melalui sistem pengisian borang dalam laman web rasmi kami. Klien tidak akan dapat mencari produk yang dapat memberikan kepuasan seperti yang tertera, di farmasi mahupun di portal penjualan seperti Amazon, eBay, AliBaba atau AliExpress. Anda boleh memberi huraian tentang tempahan berserta prosedur penghantarannya yang bersifat cepat dan diasingkan mengikut kemahuan setiap individu. Bayaran diproses menggunakan kaedah cash-on-delivery (COD). Promosi akan dijalankan dengan kerap untuk memudahkan proses pembelian produk pelangsingan badan ini dengan pemberian harga diskaun daripada harga asal. Kos produk ini telah dipertimbangkan supaya ia berpatutan untuk semua. Lebih informasi mengenai produk Choco Mia boleh dibaca dengan lanjut di bawah.

Koko – Anugerah Indah daripada Alam Semula Jadi!

Coklat. Jutaan manusia menyukai makanan manis. Kebaikan Choco Mia ini adalah kandungan utama dalam penghasilannya – koko – yang giat dikaitkan dengan keluaran organik berciri sihat. Tetapi mengapakah coklat biasa, yang dijual di kedai runcit, tidak tergolong dalam kategori makanan yang berkhasiat untuk badan, juga item lain yang berkaitan? Hal ini demikian kerana, kebanyakan pengilang tidak memasukkan kandungan koko yang secukupnya ke dalam produk mereka. Apa yang mereka lakukan adalah dengan menambahkan susu serta banyak perasa tiruan untuk merangsang rasa manisnya. Dengan berbuat sebegini, produk-produk di pasaran adalah kurang sihat untuk penjagaan gigi, kulit dan bentuk tubuh badan.

Choco Mia harga testimoni MalaysiaSerbuk koko semula jadi dihasilkan daripada biji koko. Ia tumbuh secara meluas atas pokok Theobroma cacao di dalam rimba dan hutan hujan tropika di Selatan dan Tengah Amerika. Orang Mayan dan Aztek merupakan suku-suku kaum pertama yang menemui kandungan nutrisi koko. Merekalah yang memperkenalkan resipi minuman coklat panas kepada kita. Ia merupakan minuman yang sungguh pedas kerana penggunaan rempah-ratus dalam formula pembuatannya – lada hitam dan ‘cayenne’, kayu manis, buah pala dan madu. Rasanya sedikit pahit tetapi amat menyenangkan.

Biasanya diminum sewaktu musim perayaan, minuman coklat panas juga dipercayai dapat meningkatkan nafsu ghairah atau kesuburan. Perkataan asal yang digunakan untuk minuman ini adalah ‘cacahuaquchtl’ dan ‘tchocoatl’. Penterjemahannya bermaksud ‘air pahit’ tetapi juga merujuk kepada dewi kesuburan kaum Aztek, Xochiquetzal. Nama Latin (‘Theobroma cacao’) bermakna ‘minuman ketuhanan koko’.

Pakar nutrisi telah menentukan bahawa ia mengandungi segala ciri kesihatan seperti di bawah:

 • Mentega koko kaya dengan kandungan mineral (potasium, magnesium & kalsium). Begitu juga dengan vitamin (tiamin, riboflavin, niasin, folat dan vitamin B6, E, & K) & antioksida.
 • Memberikan tenaga kerana ia mengandungi karbohidrat, protein dan serat.
 • Merangsang kesihatan kardiovaskular, meningkatkan imuniti, menambah fungsi saraf otak, & membuat diri kita berasa positif.
 • Resipi Minuman Coklat Panas ‘Tchocoatl’ Asli dari MesoAmerika.

Budaya Mesoamerika menyatakan bahawa biji koko yang menghasilkan mentega koko merupakan anugerah kesuburan daripada tuhan. Ada sesetengah orang yang akan berasa terkejut untuk mengetahui yang wain dahulunya telah diproses daripada pulpa putih yang mengelilingi pod koko. Apabila menyambut hari perayaan khusus, mereka biasanya menuai sehingga satu kaldron tchocoatl. Mereka menambahkan perasa, seperti lada hitam dan ‘cayenne’, vanila, kayu manis dan buah pala. Madu juga ditambah, kadangkala, sebagai penambah manisan. Tiada gula di Tengah Amerika pada masa itu.

Diet untuk Penurunan Berat Badan Cepat

ChocoMia lazat

Pokok koko dipercayai suci dan kononnya berasal dari syurga. Ia tidak jarang untuk menjalankan kegiatan pengorbanan manusia pada masa itu demi menunjukkan rasa kesyukuran kaum. Hidangan coklat panas juga dinamakan bersempena dewi kesuburan Xochiquetzal. Minuman asli tchocoatl ini telah diminum oleh pasangan pengantin baru semasa permulaan upacara perkahwinan mereka.

Ini ialah resipi asli minuman coklat panas dari Mesoamerika:

 1. Sediakan 1/2 cawan biji koko mentah, 2 cili kering bersaiz sederhana besar, 1/2 sudu kecil kayu manis, 1/4 cawan tepung jagung kisaran kering, 6-8 cawan air, & berserta 3 sudu penuh madu.
 2. Panggang biji koko sehingga anda mula dengar bunyi meretak.
 3. Kupaskan kulit daripada biji koko yang sudah dipanggang.
 4. Kisarkan biji koko dan tambah perasa ke dalam campuran.
 5. Kisar lebih lagi & tambahkan air.
 6. Didihkan, reneh, & kacau selama 15 minit dalam api yang sederhana.
 7. Tuang balik & semula dari periuk ke dalam cawan.
 8. Sekarang, anda boleh minum & menikmati hidangan ini.

Sudah tiba masanya kita memberi sepenuh perhatian kepada minuman campuran khas untuk pelangsingan, Choco Mia. Ramuan utama yang terkandung di dalam produk ini ialah ekstrak serbuk koko aktif. Ia mendapat sambutan yang hangat daripada klien dengan maklum balas serta testimoni yang posotif dari pengguna mengenai produk yang digunakan. Pengilang ‘Food Bio’ Ltd. menyatakan bahawa sumber organik yang dicampurkan ke dalam formula produk pembentukan tubuh langsing ini merupakan faktor utama para pembeli mengesyorkan penggunaanya tanpa sebarang aduan dan rasa was-was.

Apa itu Choco Mia?

Minuman produktif ini diagihkan di pasaran untuk meningkatkan proses pelangsingan pengguna. Ia ditujukan untuk orang yang gigih bekerja untuk menjaga tubuh badan mereka dengan pengamalan nutrisi sempurna- serta untuk kumpulan orang yang mengamalkan regimen pembentukan tubuh langsing. Syarikat pengilang telah mengumumkan Choco Mia bahawa minuman campuran ini amat berguna sebagai makanan tambahan dalam apa jua jenis pelan diet. Tiada sebarang aduan yang dinyatakan oleh kilen dalam seksyen pendapat, komen, serta maklum balas mengenai kesan sampingan yang tidak menyenangkan, kesan buruk akibat penggunaan, masalah alergi ataupun larangan penggunaan produk. Sememangnya, cara penggunaan ubat Choco mia, yang disertakan dalam pembungkusan item harus dipatuhi untuk mengurangkan kadar risiko. Akan tetapi, kebanyakan yang mengamalkan produk minuman ini hanya melaporkan perubahan positif sahaja.

Testimoni Choco mia yang tersedia oleh pengguna menunjukkan bahawa produk itu berfungsi dengan baik. Orang menulis bahawa mereka telah kehilangan lebih daripada 4-5 kilo setiap minggu untuk 2 minggu pertama. Mereka mengatakan dalam komen bahawa minuman itu lazat dan menyeronokkan untuk dimakan.

Choco mia mendapat kelulusan KKM. Anda boleh membeli ubat untuk menurunkan berat badan di Malaysia tanpa preskripsi.

Penerangan ringkas tentang produk

Choco Mia Harga169 RM
Testimoni dalam forum9.1/10 - Baca lebih
Web rasmiProduk kehabisan stok
Komposisi100% Semulajadi
Cara gunaBaca lebih rendah
KKM Diluluskan?Ya
Kesan SampinganTiada
Terdapat di farmasi?Tidak
Di Shopee atau Watson?Tidak
Adakah ia bahaya?Produk asal berfungsi

Manfaat dan Kelebihan

Choco Mia Produk MelayuAntara kebaikan menggunakan produk pelangsingan badan ini adalah seperti berikut:

 • Merangsang Pembentukan Tubuh Langsing & Proses Metabolisma Badan;
 • Menyediakan Nutrisi & Memberi Tenaga;
 • Meningkatkan Ton Badan & Fungsi Keseluruhan Organisma;
 • Menambahkan Semangat;
 • Harga Berpatutan & Penghantaran Cepat;
 • Tiada Sebarang Aduan mengenai Kemungkinan Larangan Penggunaan & Kesan Sampingan;
 • Formula Semula Jadi;

Nota Bene! Para pengguna harus mematuhi arahan berkaitan cara penggunaan produk, yang disediakan dalam pembungkusan produk Choco Mia oleh pihak pengilang. Mereka menyertakan maklumat lengkap mengenai cara melaksanakan rutin pelangsingan badan secara berkesan.

Bahan-Bahan dan komposisi Choco Mia kurus?

Web rasmi kami ada menerangkan tentang ramuan kandungan produk Choco Mia yang bercirikan ekstrak organik. Informasi yang serupa juga boleh dibaca pada label pembungkusan komersial produk. Tiada sebarang bahan tambahan, warna tiruan, pemanis atau elemen lain yang boleh membahayakan kesihatan diri anda.

Ramuan utama yang digunakan di dalam minuman pembentukan tubuh badan Choco Mia ialah:

 • Ekstrak Serbuk Koko: Ia mempunyai kebolehan untuk mempercepat proses pemecahan lemak. Merangsang pengeluaran dopamin daripada otak. Meningkatkan tahap imunisasi badan. Memperbaiki proses pertumbuhan semula sel. Mengurangkan nafsu makan.
 • Ekstrak Kaktus: Mampu memberikan anda rasa kepuasan dan kenyang. Mengurangkan rasa mengidam makanan. Memberikan nutrisi baik secukupnya & menambahkan ton badan organisma.
 • Ekstrak Kacang Ginjal Putih: Kaya dengan zat besi, asid amino, dan nutrisi penting lain. Mustahak untuk pembentukan tisu otot tegang.
 • Ekstrak Kolagen Peptida Ikan: Membantu badan menukarkan glukosa kepada tenaga dan bukannya tisu lemak. Menstabilkan kadar metabolisma. Kaya dengan asid lemak Omega-3 yang dapat meningkatkan kecerdasan akal serta konsentrasi minda.Choco Mia bahan koko

Cara makan ubat Choco Mia?

Anda mesti mematuhi semua peraturan dan arahan dengan betul, yang disertakan dalam maklumat penggunaan Choco mia untuk kurus di Malaysia. Ini juga dapat mengurangkan kadar risiko untuk mendapat sebarang kesan buruk yang tidak diingini. Tidak ada aduan daripada pelanggan menerusi sistem maklum balas pengguna serta testimoni yang tertera online. Mari kita lihat bagaimana kaedahya untuk menggunakan produk campuran ini untuk melangsingkan badan.

Ini adalah cara untuk makan produk penurunan berat badan:

 1. Larutkan 1-2 sudu penuh serbuk koko di dalam 100-120 ml. gelas yang mengandungi air mendidih.
 2. Minum 20-30 minit sebelum mengambil sarapan pagi & makan malam.
 3. Amalkan selama 30 hari berturut-turut.

Bahaya atau Kesan Sampingan?

Sijil kualiti Choco mia ubat tidak menyebut sebarang kesan sampingan yang negatif. Mengikut maklum balas pengguna adalah jelas bahawa produk untuk penurunan berat badan tidak berbahaya dan tidak mempunyai kontraindikasi.

Choco Mia Harga Malaysia – Tempat Membeli?

Pelanggan boleh memesan ubat Choco mia hanya melalui kaedah mengisi borang secara online di laman web rasmi. Choco mia tidak tersedia di farmasi atau portal jualan digital, seperti Watson, Lazada atau Shoppee. Anda harus ingatkan diri untuk menyertakan nombor telefon terkini untuk memudahkan urusan pasukan penghantaran. Salah satu daripada wakil syarikat kami akan memanggil mereka untuk mengesahkan maklumat penghantaran item anda. Pembayaran boleh diproses melalui cara cash-on-delivery (COD). Kempen dan promo akan kerap dilaksanakan agar anda berpeluang memiliki Choco Mia harga diskaun barangan.

Choco Mia ProdukKekal Sihat dan Amalkan Pemakanan yang Penuh dengan Nutrisi!

epal, coklat, air

Gaya pemakanan yang sihat adalah cara yang paling berkesan untuk membanteras gejala obesiti dan penyakit. Badan kita secara tidak langsung merupakan refleksi diri kita di dalam. Apabila kita memakan secara tidak sihat dan berdegil untuk tidak melakukan senaman dengan kerap, ia akan memantulkan aura kusam dari dalam ke luar. Jangan lupa ini!

Choco Mia tidak lagi tersedia untuk dibeli di Malaysia. Pelanggan mengesyorkan alternatif lain yang lebih baik Lipocut. Pendapat mengenai kesannya lebih positif. Harganya juga lebih baik daripada produk penurunan berat badan dan pelangsingan badan lain di pasaran dalam talian.

2 Comments

 1. sha 28/08/2019
 2. Amutha Nagappan 11/10/2019

Leave a Reply