6 Kaedah mudah Pembersihan Toksin

Kaedah mudah Pembersihan Toksin

Anda mahu menjalani detoksifikasi lengkap badan? Ingin membersihkan badan toksin anda? Rahsia untuk mencapai ini terletak pada buah-buahan dan sayur-sayuran yang biasa. Mereka adalah kaedah semulajadi untuk mencapai keharmonian antara roh dan badan. Menyingkirkan parasit dan detoks akan meningkatkan kesihatan, mood dan kesejahteraan anda.

Toksin adalah sisa dan bahan berbahaya yang terkumpul di dalam tubuh manusia. Mereka boleh dibahagikan kepada yang dalaman, yang disebabkan oleh makan berlebihan, pengumpulan sel-sel mati atau toksin berlapis secara beransur-ansur, bahan berbahaya, racun yang terbentuk dalam perut, deposit dari dadah, mineral yang tidak dicerna, dan lain-lain. Lebih banyak.

Parasit luaran terbentuk kerana pengaruh beberapa faktor pada badan, antaranya jatuh perlanggaran harian dengan asap, asap, smog, udara tercemar, dan sebagainya.

Toksin ini berkumpul di dalam tubuh manusia, kerana kepekatan mereka menjadi terlalu kuat, dan organ-organ perkukuh yang bertanggungjawab jenis buah pinggang, kulit dan paru-paru gagal untuk membuangnya sepenuhnya dan pada kadar yang cukup cepat.

Beginilah caranya, dalam beberapa kaedah yang mudah dilakukan, kita boleh membantu badan anda menghilangkan mikroorganisma dan bakteria yang berbahaya kepada kesihatan kita.

1 Makanan kaya vitamin

Makanan kaya vitaminLangkah pertama adalah sentiasa yang paling penting, dan dalam kes ini ia adalah untuk mengubah tabiat makan yang tidak sihat dan memberi tumpuan kepada pilihan produk pada pemakanan pintar dan seimbang.

Untuk keluar dari toksin berbahaya secepat dan cekap yang mungkin, sangat disyorkan untuk memasukkan artichokes dan asparagus dalam diet dan makanan harian.

Mereka membantu meningkatkan fungsi asas buah pinggang dengan ketara, antaranya jatuh penyingkiran cecair dari badan, atau apa yang dipanggil ” Diuresis, serta penapisan mikroorganisma, bahan berbahaya dan sisa yang boleh memberi kesan negatif kepada badan.

Satu lagi sayur-sayuran yang sangat berguna adalah brokoli. Mereka mempunyai kandungan serat yang sangat tinggi, serta beberapa antioksidan yang sangat ketara, dan kepekatan vitamin C yang tinggi.

Citrus…

Pengambilan buah-buahan citrus sangat penting, baik untuk berjaya membersihkan badan dari toksin dan parasit, serta untuk mengekalkan nada keseluruhan dan perasaan kesihatan dan kecergasan.

CitrusBuah-buahan citrus yang kaya dengan Vitamin C bukan sahaja mempunyai fungsi penapisan, tetapi juga keupayaan untuk berjaya melindungi sel-sel hati.

Beras Basmati mudah dicerna, seperti dill, yang merangsang fungsi usus dan merangsang proses semula jadi diuresis. Bawang putih bukan sahaja cara yang popular untuk membuang vampire dalam mitos dan lagenda bandar moden, tetapi juga antibiotik semulajadi yang sempurna yang membantu menyahtoksik badan sepenuhnya.

Halia, dandelion dan teh aloe vera juga digantung sekutu yang tidak ternilai semangat yang sihat dalam tubuh yang sihat, kerana mereka mempunyai kesan pembersihan yang kuat.

Akhir sekali, pengecualian keseluruhan dari diet makanan yang telah menjalani rawatan haba menggorong, alkohol, minuman ringan, daging merah, sekatan yang ketara terhadap penggunaan garam dan pangkat gula.

Hanya dengan memakan makanan yang betul ia boleh membawa kepada pembersihan yang berbuah dan tahan lama badan bahan berbahaya dan toksin. Sudah tentu, terdapat kaedah tambahan lain untuk dipercayai, seperti Parasotin atau titisan antiparasit.

2 Pengambilan Cecair Biasa

Pengambilan Cecair BiasaJumlah air yang diperlukan setiap hari untuk membuang bahan berbahaya dari badan adalah 2 liter dengan betul. Oleh itu, secara semulajadi menghapuskan sebahagian besar toksin yang terkumpul pada siang hari dan mengekalkan organ-organ penting yang sihat jenis hati dan buah pinggang.

Adalah disyorkan untuk kerap minum segelas air suam, terutamanya pada awal pagi, sebaik sahaja bangun. Oleh itu, ia membantu melepaskan diri dari parasit yang terkumpul pada malam sebelumnya.

Jika beberapa titisan jus lemon ditambah ke air, aktiviti hati akan menormalkan dan memperbaiki.

3 Mengamalkan Aktiviti Sukan dan Fizikal

Mengamalkan Aktiviti Sukan dan FizikalSukan adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk melindungi dan melepaskan badan dari toksin, parasit dan bahan berbahaya secara semulajadi, kerana mereka meninggalkannya melalui proses berpuasa.

Hasil terbaik dicapai jika aktiviti fizikal diamalkan di luar, termasuk aktiviti seperti: berjoging, berenang, berlari, berbasikal, atau hanya berjalan kaki luar yang menyenangkan dan bertenaga setiap hari selama setengah jam.

4 Latihan Yoga

Latihan YogaKebanyakan orang tidak menyedari bahawa mereka tidak boleh bernafas dengan betul. Menyedut apa yang dipanggil ” pramatang umur tubuh manusia dan sel-sel yang membentuknya.

Cara pernafasan yang salah ini melucutkan badan oksigen, yang sangat teruk keperluan, dan ini tidak dapat dielakkan membawa kepada pengumpulan toksin. Senaman Yoga dianggap sebagai penyelesaian yang baik untuk jenis masalah ini.

Teknik Pranayama, iaitu kawalan prana, atau tenaga rohani dalaman, boleh berjaya digunakan oleh terkawal dan dihidu dengan betul.

Terdapat tiga jenis utama: Bastrika, Capalabatti dan Nadi Shodan pranayama. Mereka membenarkan kejayaan melepaskan bahan berbahaya jenis karbon dioksida dari badan, sambil meningkatkan aliran oksigen tulen kepada seluruh organisma.

Amalan-amalan ini juga membantu mempercepatkan peredaran darah, nada tindakan perut dan meningkatkan kekuatan dan keanjalan dinding paru-paru.

5 Lengkapkan Lulur Kulit

Lengkapkan Lulur KulitScrub keseluruhan kulit badan adalah prosedur mudah yang berjaya membuang sel-sel mati dari lapisan atas epidermis, sambil merangsang sistem limfa dan imun untuk memudahkan proses mengeluarkan toksin.

Berus yang cukup besar dengan jenis rambut yang sesuai dipilih, yang mesti dibersihkan dengan teliti selepas penamat rawatan kawasan tertentu kulit. Biasanya ia bermula dari kaki dan terus dengan bahagian belakang dan perut.
Prosedur ini tidak mengambil masa lebih daripada sepuluh lima belas minit, dan selepas ia disyorkan pancuran mandian yang panas dan berpanjangan menyegarkan.

6 Lawatan ke Sauna dan Mandian Turki

Lawatan ke Sauna dan Mandian TurkiSauna atau tab mandi panas, yang lebih dikenali sebagai mandian Turki, adalah dua amalan untuk membersihkan bahagian luar badan, yang dikenali sejak zaman purba. Mereka juga mempunyai kesan santai dan harmoni, serta membersihkan kulit dengan lebih mendalam, mengeluarkan zarah dan toksin sisa kecil.

Mereka juga sangat berguna dengan kehadiran masalah jantung dan tekanan darah tinggi.

Alam – Pengamal Terbaik

pabila seseorang ingin menjalankan detoksifikasi lengkap dan pembersihan badan dari toksin, bakteria dan bahan berbahaya, dia boleh bergantung sepenuhnya kepada kaedah mesra alam dan diuji masa yang diterangkan di atas.

Mereka bukan sahaja membantu untuk berjaya membuang parasit dari badan, tetapi juga meningkatkan nada, mood dan pelbagai fungsi penting badan. Kesan ini juga boleh dicapai dengan agen detoksifikasi semula jadi.

Leave a Reply