Makanan + Yoga untuk Mata untuk Penglihatan Lebih Kuat

 Makanan + Yoga untuk Mata untuk Penglihatan Lebih Kuat

Mata mungkin merupakan bahagian tubuh manusia yang paling ekspresif. Mereka boleh menjadi ais sejuk. Tetapi mereka juga boleh mencetuskan api. Selain sebagai ekspresi emosi, organ yang sangat penting ini berfungsi sebagai titik rujukan utama kita dalam realiti di sekeliling kita. Itulah sebabnya kita perlu melakukan profilaksis mata secara berkala. Ini boleh dilakukan melalui pelbagai latihan. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, gimnastik Tibet untuk penglihatan yang lebih baik dan latihan yoga telah mendapat populariti yang meluas.

Apakah jenis gangguan penglihatan yang berbeza? Adakah saya perlu mengambil suplemen selenium untuk meningkatkan penglihatan saya? Apakah makanan yang paling berguna dan berbahaya untuk mata? Adakah dinasihatkan melakukan yoga untuk meningkatkan keupayaan saya untuk memfokus dan melihat imej? Bilakah kehilangan penglihatan separa atau lengkap berlaku? Apakah pencegahan mata yang perlu dilakukan?

Penglihatan terjejas dan keadaan kronik seperti astigmatisme, rabun dekat dan rabun jauh selalunya memerlukan pemakaian cermin mata atau kanta sentuh. Adalah baik untuk pergi ke pakar oftalmologi setiap beberapa bulan untuk pemeriksaan pencegahan. Kebanyakan pakar juga akan memberitahu anda untuk beralih kepada gaya hidup yang lebih mesra alam. Ini termasuk diet yang betul kaya dengan makanan yang menyenangkan mata, serta senaman yoga untuk penglihatan yang lebih baik.

Penglihatan – Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenainya

mata, penglihatan

Adalah baik untuk belajar mengenali makanan yang kaya dengan gula halus dan garam. Mereka sangat berbahaya kepada penglihatan yang baik. Anda boleh mengukuhkan lagi keupayaan anda untuk memfokus dan melihat imej dengan beralih kepada produk semula jadi untuk tujuan ini. Oculax bio-kapsul adalah antara produk yang paling popular untuk tujuan ini. Pendapat dan maklum balas tentang mereka di forum adalah sangat baik, dan pelanggan menganggap harga mereka di Malaysia berpatutan.

Ketahui cara menggabungkan makanan yang menyenangkan mata dengan senaman yoga untuk penglihatan yang lebih baik!

Adakah Penglihatan Manusia Semakin Merosot? – Jenis Kerosakan Mata!

Jenis Kerosakan Mata!

Penerbitan terkini dalam Forbes dan Times menunjukkan bahawa purata orang menghabiskan antara 8 dan 11 jam di hadapan komputer setiap hari. Ini tidak dapat dielakkan membawa kepada kesan sampingan yang negatif. Beberapa yang lebih ringan, seperti sakit kuil, keletihan dan mudah marah, juga boleh menjadi gejala gangguan penglihatan kekal. Anda tidak mahu mengambil risiko kehilangannya sepenuhnya, bukan?

Kemudian mungkin sudah tiba masanya untuk pencegahan mata. Pernahkah anda mengecilkan mata dan menggosok mata setelah lama meregang di hadapan komputer? Jika ya, anda tidak bersendirian. Peningkatan mendadak dalam bilangan orang dewasa yang mengalami pelbagai jenis gangguan penglihatan telah meningkat dengan ketara sejak 20 tahun yang lalu. Aduan yang paling biasa adalah penglihatan kabur, mata gatal dan berair, penglihatan berganda dan tanda-tanda ketegangan yang lain.

Pakar oftalmologi mengesyorkan agar kita menekankan amalan berikut dalam kehidupan seharian kita untuk menguatkan dan mengekalkan penglihatan:

 • Ambil rehat 10 minit dari skrin komputer setiap jam.
 • Tutup mata anda dan sapukan sedikit ketegangan pada pelipis anda, gosokkannya apabila anda berasa letih.
 • Makan secara semula jadi, termasuk makanan kaya selenium untuk penglihatan yang lebih baik dalam menu.
 • Keluar ke udara segar lebih kerap.
 • Lakukan senaman mata yoga.

Apakah Makanan Paling Berguna Dan Memudaratkan Untuk Mata?

Makanan Paling Berguna Untuk Mata

Adalah dinasihatkan untuk menambah keseimbangan yang baik dan diet yang sihat dari perkara utama untuk menambah keseimbangan yang baik. Visualisasi dan pencetakan peranti adalah kunci kepada tidak berfungsi normal, boleh dikatakan. Pembersih boleh digunakan untuk membersihkan dinding, mengusahakan penggunaan beras dari pengedaran barang. Sekatan yang serius boleh dikeluarkan, seolah-olah kita berada di tengah-tengah produk yang memegang maksiat, sampul surat.

Kemudian baca arahan berikut:

 • Meterai, anjing laut, span dan anjing laut. Mereka hidup dengan vitamin A dan luten.
 • Hati hati. Pengarang vitamin A.
 • Tiket dan Brussels. Sangat baik untuk penggunaan antioksidan dan lutein yang bermanfaat.
 • Gambar lukisan dan marmar. Sebaliknya, dikatakan bahawa vitamin A.
 • Hadiah pasar ikan dan makanan laut. Tiada sumber bukan preskripsi untuk Omega-3.

Masukkan kategori berikut untuk kategori ini:

 • Bot dalam permaidani dan topping yang halus, seperti mayonis, salad atau jeli.
 • “Beli” hidangan, seperti ujian untuk pembahagian, warna dan warna.
 • Pasaran bulan ini. Ingat isyarat perangkap.
 • marjerin. Dia datang dari kami untuk membaca kuil.
 • Musnahkan kedai. Sudah tentu, lebih baik “membunuh” dengan cara yang baik.

Mari kita lihat pemikiran tentang kesejahteraan kita dan hujung mata kita dan cara yang betul.

Hukum Mata – Pelaksanaan berus dan garisan untuk Dewa Yang Baik

Hukum Mata

Pakar oftalmologi tidak membenarkan kami membuat diagonalkan sejumlah besar campur tangan, melebihi kestabilan kekisi. Malah, kita tidak membenarkan diri kita ditarik ke dalam sifat integriti kita. Apabila ia datang kepada jumlah pendedahan yang tidak munasabah, seolah-olah ditolak pada kelajuan aliran bebas, ia berlaku.

Adakah anda berfikir bahawa anda akan mandi dan membaca mata anda untuk masa yang lama di hadapan komputer? Jika ya, kita tidak bersendirian. Sekarang ukuran purata akan diambil dari satu jam ke jam berikutnya dan akan diletakkan di dinding di sebelah timur rumah Tuhan. Fakta ini tidak membenarkan kita membawa kepada kemusnahan orang jahat, dosa orang jahat, kejahatan orang jahat. Buka, tutup ujian pada monitor komputer, tablet dan telefon pintar, servis antara muka pengguna.

Bagi pihak Kerajaan, latihan mata boleh membantu mengawal hari meja dan kerani pasar. Pakar oftalmologi profesional juga mengesyorkan Apabila anda berlatih dengan berhati-hati, amalan ini mengendurkan otot mata yang tegang, mengurangkan ketegangan pada muka dan mata. Kita mungkin tidak dapat menumpukan perhatian kita.

Berikut ialah beberapa petua dan kiat untuk membantu anda memahami:

Tujuan memfokus dan menutup otot mata.

Tujuan, otot mata

 1. Kekal dalam mood yang baik.
 2. Fokus pada subjek di latar belakang dan kemudian lihat selama beberapa saat.
 3. Pastikan fokus berada di hadapan subjek, dan kemudian fokus padanya selama beberapa saat.
 4. Kemudian fokus pada apa-apa yang sedekat mungkin dengan anda, seperti tamparan di muka.
 5. Lihat – lihat dahulu purata panjang objek, diikuti dengan panjang objek.
 6. Ulangi resolusi ini selepas beberapa minit untuk tempoh 2 minit.

Panjang hari adalah seperti tidur malam dan tidur malam:

Senaman yoga terhadap kekeringan mata

 1. Ketepikan atau ketepikan. Sila hentikan dan padam, kemudian edit dan teruskan.
 2. Kacau dengan berat yang besar selama 10-15 saat.
 3. Ingat untuk membaca dan membaca.
 4. Klik di sini untuk meningkatkan kelajuan muat sepanjang masa.

Jemputan mengajar pada waktu malam:

Jemputan mengajar pada waktu malam:

 1. Tetapkan jumlah tenaga selama 10 saat untuk mencipta kadar aliran dan aliran tenaga.
 2. Berhati-hati untuk mendengar fikiran dan tindakan anda. Laraskan saiz paparan dan output di atas garisan dengan mengeluarkan logam.
 3. Pastikan bahawa permaidani dan jam tangan sedia untuk dibaiki dan ia akan dibaiki pada masa yang sama pada setiap masa.
 4. Ikut peraturan supaya anda boleh membaca, asalkan anda bersedia untuk membersihkan kekacauan.

# 1. Latihan Tibet Menutup Mata dengan Telapak Tangan

Latihan Tibet Menutup Mata dengan Telapak Tangan

Gosok tangan anda selama 10 hingga 15 saat sehingga mereka berasa hangat dan bertenaga. Kemudian berhati-hati meletakkannya pada mata. Biarkan hujung jari diletakkan di dahi, tapak tangan di atas mata dan bahagian bawah diletakkan di pipi. Jangan sentuh bola mata secara langsung, tetapi bentukkan “tirai gelap” di hadapannya.

Tutup mata anda, bernafas dalam-dalam dan berehat. Bayangkan mata yang menyerap kegelapan seperti span, menyambut kehangatan penyembuhan dan tenaga tangan anda. Bayangkan mereka menjadi lembut dan luas dan nikmati rehat ini daripada rangsangan visual. Teruskan senaman Tibet dengan tapak tangan anda sehingga anda berasa santai. Ini mungkin mengambil masa beberapa saat atau lima minit. Apabila anda sudah bersedia untuk “muncul” menjadi realiti, perlahan-lahan buka mata anda.

Penting! Anda boleh berjaya menggabungkan senaman tapak tangan ini dengan kapsul bio-mata OptiVisol.

# 2. Senaman Yoga untuk Menguatkan Penglihatan dengan Putaran Mata!

Senaman Yoga

Duduk tegak dengan tulang belakang anda lurus dan berehat. Lembutkan mata anda dengan merehatkan otot mata dan muka anda. Tanpa menggerakkan kepala anda, lihat ke siling. Kemudian, perlahan-lahan pusingkan mata anda mengikut arah jam, mengikut bulatan terbesar yang mungkin. Berhati-hati fokus pada objek persisian semasa anda berbuat demikian. Ulang 3 kali, kemudian tutup mata anda dan berehat. Apabila anda sudah bersedia, buat pergerakan yang sama dengan memusingkan mata anda 3 kali lawan jam.

Berguna! Latihan yoga untuk mengukuhkan keupayaan untuk fokus berfungsi lebih baik dengan bio-kapsul Vistonol.

# 3. Senaman Anjakan Fokus!

Senaman Anjakan Fokus

Rehatkan badan anda dan tarik nafas dalam-dalam. Pastikan sebelah tangan lurus di hadapan anda dengan penumbuk santai, angkat ibu jari. Tumpukan pandangan anda kepadanya. Semasa anda berbuat demikian, perlahan-lahan gerakkan ibu jari anda ke arah hidung anda, kehilangan imej yang jelas. Jeda selama 1-2 nafas dan kemudian rentangkan lengan anda kembali ke posisi yang diregangkan pada awalnya, sambil mengekalkan fokus pada ibu jari. Ulang sehingga 10 kali.

# 4. Latihan Yoga-Mata untuk Melihat Objek Jauh!

Latihan Yoga-Mata untuk Melihat Objek Jauh

Tumpukan pandangan anda pada objek yang jauh. Jika anda berada di dalam rumah, lihat ke luar tingkap. Lihatlah sejelas mungkin, sambil merehatkan otot mata dan muka secara beransur-ansur. Tarik nafas dalam-dalam dan kemudian perlahan-lahan alihkan pandangan anda ke objek lain yang jauh di sekeliling anda.

Bayangkan bahawa mata anda perlahan-lahan menyelidiki imej. Teruskan membiarkan penglihatan anda “terapung” di dunia sekeliling anda, berhenti sebentar di hadapan objek pada jarak yang berbeza dari anda. Sebagai bonus tambahan. Nikmati penglihatan dan bersyukurlah.

# 5. Rotary Yoga-Senaman Mata!

Rotary Yoga-Senaman Mata

Duduk dengan kaki lurus di hadapan badan. Letakkan tangan kiri anda pada lutut kiri anda. Pegang penumbuk kanan anda di atas lutut kanan anda dengan ibu jari anda mengarah ke atas. Luruskan siku anda. Kemudian, pastikan kepala anda diam, fokuskan pandangan anda pada ibu jari anda. Buat bulatan dengan ibu jari anda. Ulang 5 kali mengikut arah jam dan lawan jam. Kemudian, mulakan prosedur semula dengan ibu jari kiri anda. Apabila anda selesai, tutup dan rehatkan mata anda dan berehat sepenuhnya.

Penjagaan Kesihatan Mata Menentukan Kualiti Hidup!

Penjagaan Kesihatan Mata Menentukan Kualiti Hidup!

Anda tidak pernah tahu betapa berharganya penglihatan manusia sehingga anda kehilangannya. Lakukan apa sahaja untuk mengekalkannya. Lakukan profilaksis mata biasa. Rehat dan ketawa lebih banyak. Makan secara semulajadi dengan menu yang kaya dengan vitamin, antioksidan dan mineral. Dengan cara ini anda akan melihat dan melihat dengan jelas dunia di sekeliling anda dengan setiap butiran yang terang!

>>Untuk Lebih Banyak Artikel Menarik Lawati Bahagian Blog Kami!<<

Leave a Reply