Diet untuk Penurunan Berat Badan Cepat

Diet untuk Penurunan Berat Badan Cepat

Dalam panas musim panas, semua orang mahu kelihatan sebaik mungkin, supaya mereka dapat berjalan dengan selamat di sepanjang pantai dan berjemur dalam pakaian yang berselerak. Masyarakat kita adalah sedemikian rupa sehingga kebanyakan kita biasa mengikuti piawaian dan steliotype tertentu untuk dimuatkan sebanyak mungkin ke dalam gambaran umum. Angka yang dimakan dan badan yang ketat adalah sesuatu yang kebanyakan orang bermimpi untuk mencapai. Walau bagaimanapun, pelbagai faktor sering muncul yang menghalang pencapaian matlamat ini. Kadar kehidupan yang begitu luas, pelbagai komitmen, tabiat makan yang berbahaya dan sedikit masa lapang mengehadkan masa lapang kami dan menyukarkan kita untuk bersenam secara aktif untuk kekal dalam bentuk. Oleh itu, kebanyakan orang beralih kepada kaedah lain yang mana untuk mencapai sekurang-kurangnya sebahagiannya kesan yang diingini.

Diet untuk penurunan berat badan yang cepat sangat popular, kerana mereka boleh membantu menurunkan berat badan yang berlebihan dalam tempoh masa yang singkat. Sesetengah diet popular ini boleh membuktikan sangat berbahaya.

Dalam artikel ini, kami akan membentangkan kepada anda beberapa diet yang ada untuk penurunan berat badan, yang dibentangkan sebagai diet. Jika topik itu menarik minat anda, baca teks ke akhir untuk mengetahui lebih lanjut maklumat. Jika anda mahu, anda boleh berkenalan dengan cara-cara di mana anda boleh menurunkan berat badan tanpa diet. Salah satu petua kami adalah untuk menambah tablet Savina ke rutin harian anda, yang akan mempercepatkan metabolisme anda dan membantu anda membakar kalori yang berlebihan.

Bagaimana Untuk Memilih Diet untuk Penurunan Berat Badan Yang Cepat?

Diet untuk Penurunan Berat Badan

Terdapat beberapa petua mudah untuk melekat apabila anda mula mencari diet atau diet untuk diikuti. Selepas faktor utama yang perlu dipertimbangkan ialah:

 • Jika anda telah berhenti di monodiet yang hampir selalu berdasarkan satu produk, pastikan produk ini tersedia untuk anda dan anda boleh mendapatkannya secara teratur.
 • Adalah penting bahawa produk makanan yang penting dalam diet yang diberikan untuk penurunan berat badan yang cepat menyenangkan rasa anda, jika tidak, anda akan mendapati sangat sukar untuk mengikuti program ini.
 • Untuk memudahkan untuk melalui diet, lebih baik memilih satu di mana makanan mudah disediakan. Oleh itu, anda tidak perlu menghabiskan masa yang lama di dapur.
 • Sekarang kita akan memberi sedikit perhatian kepada beberapa diet tertentu untuk penurunan berat badan yang cepat. Kami berharap mereka akan kelihatan berguna dan mudah diikuti.

Senaman Melangsingkan Badan – 15 Minit untuk Kuruskan Badan di Rumah

1. Diet Hollywood

Diet ini meluas dan sering diamalkan oleh bintang-bintang Barat. Tempoh rejim adalah 2 minggu. Dalam tempoh ini, perkara yang paling penting adalah untuk mengawal jumlah garam, gula dan lemak yang anda ambil. Di samping itu, perlu menghentikan sepenuhnya makan roti dan karbohidrat.

2. Diet Coleslaw

Diet ini dianggap agak sesuai untuk orang yang tidak suka daging, kerana menunya terdiri hampir sepenuhnya sayur-sayuran dan buah-buahan.

Hidangan yang disediakan adalah lazat dan tidak mengandungi banyak lemak.

3. Diet Jepun dan Brazil

Diet Jepun dan Brazil

Diet Jepun sangat sesuai untuk pencinta makanan laut, kerana menunya sepenuhnya berdasarkan penggunaan protein dan makanan laut (serupa dengan Mediterranean). Kunci dalam mod ini adalah bahawa semua hidangan harus disediakan tanpa menambah sebarang garam.

Sebaliknya, diet Brazil adalah berdasarkan sayur-sayuran, buah-buahan dan sup sayur-sayuran.

4. Diet 3 Hari

Jenis diet untuk penurunan berat badan yang cepat juga dipanggil diet selang dan berlangsung selama 9 hari. Mereka dibahagikan kepada 3 peringkat yang sama, di mana anda perlu mengambil beras, kentang dan sayur-sayuran. Semasa rejim, anda boleh minum air sahaja. Adalah dinasihatkan untuk berhati-hati dan memantau kesihatan anda.

Berikut adalah nasihat KKM mengenai pengurusan gangguan tiroid.

5. Diet Sudu Besar

Ia berdasarkan penggunaan pelbagai jenis sup, yang juga termasuk sup krim. Adalah penting bahawa sup bukan dari kacang atau kentang, dan tidak mengandungi mentega dan rempah lembu. Roti juga dilarang makan. Garam yang sangat sedikit digunakan. Biasanya, diet sup berlangsung selama 1 minggu.

Diet bebas karbohidrat Dummies

6. Diet bebas karbohidrat Dummies

Ini adalah diet yang agak berat, yang tidak boleh diikuti lebih daripada 3 hari pada satu masa. Dengan itu, menu benar-benar terhad, dan direka untuk mempedulikan badan kepada penurunan berat badan. Ia termasuk:

 • Sarapan pagi – telur rebus yang lazat.
 • 3 jam kemudian – 150 g. skimmed kotej keju dan teh (tanpa gula).
 • Selepas 3 jam lagi – makan lain dengan keju kotej dan teh.
 • Tiada makan malam.
 • Ambil lebih banyak air pada siang hari.

Terdapat satu lagi bentuk diet untuk penurunan berat badan yang cepat, yang menggabungkan hari puasa dengan hari-hari memunggah. Pada hari pertama, rejim memasuki, hari kedua ditetapkan untuk berpuasa, dan pada hari ketiga ia keluar dari diet. Apabila bersedia untuk berpuasa, anda tidak boleh mengambil kekacang, serta mengehadkan karbohidrat dan lemak. Selain itu, dengan jenis diet ini, ia adalah baik untuk tidak makan malam. Anda boleh minum teh tanpa gula dan air selepas jam 19:00. Pada hari puasa sebenar, anda perlu minum lebih banyak air. Pada hari ketiga, ambil perkara yang sama yang telah anda makan pada hari pertama. Dari masa ke masa, mula menambah protein tulen ke menu.

Beberapa diet popular:

 • Diet dengan Pasta
 • Diet Titik
 • Pemakanan Dukan
 • Diet Gandum
 • 90 Diet Harian
 • Keto Diet
 • Diet Sempang

jam dengan masa makan dan minum

Kami berharap anda dapat mencari artikel yang menarik dan komprehensif. Walau bagaimanapun, kami menasihatkan semua pembaca untuk berunding dengan pakar pemakanan sebelum mengambil diet untuk penurunan berat badan yang cepat. Dan tambah produk semulajadi untuk dimakan, seperti Flash.

Leave a Reply