Pencegahan Urat Varikos – Apa yang Perlu Dilakukan?

Pencegahan Urat Varikos pada tahun

Urat varikos adalah masalah perubatan yang merungkai sains moden masih belum datang. Mereka boleh menjejaskan wakil kedua-dua jantina, tetapi paling sering dijumpai di kalangan wanita. Boleh berkembang semasa kehamilan, apabila tekanan dan berat badan purata pada bahagian kaki yang lebih rendah meningkat. Dalam bentuk yang lebih berat, mereka menghalang pergerakan anggota badan, menyekat dew mereka yang betul. Ini dianggap sebagai alasan yang serius untuk memikirkan kesihatan kardiovaskular anda. Satu lagi sebab yang jarang berlaku untuk pembangunan urat “arachnids” atau “mesh”, kerana mereka sering dipanggil, adalah obesiti.

Kehilangan jisim otot tanpa lemak dan binge makan mendorong kita untuk mendapatkan berat badan yang berlebihan dan menolak arteri kita dengan lemak berbahaya. Berhati-hati dengan makanan kaya karbohidrat, serta mereka yang mempunyai terlalu banyak gula halus di dalamnya. Beralih kepada alternatif yang sihat untuk masakan kegemaran anda, seperti kefir. Badan anda juga memerlukan pembersihan dari semasa ke semasa, sama seperti rumah dan pejabat – dari pembasmian kuman biasa. Anda boleh dengan mudah mendapatkan dalam bentuk menggunakan mana-mana banyak alternatif semulajadi yang ditawarkan oleh pasaran moden. Untuk menurunkan berat badan tanpa kesan yo-yo lihat Savina.

Tubuh manusia adalah mesin kerja yang kompleks. Kemungkinan besar, anda tidak tahu bahawa kaki anda bergema bukan kerana kasut yang tidak selesa, tetapi kerana tekanan darah tinggi. Jangan biarkan kesihatan anda di tangan peluang. Terdapat banyak kaedah dan teknik untuk mencegah dan mengatasi pembentukan urat varikos.

Di bawah ini kami akan memaklumkan kepada anda tentang apakah bentuk rawatan urat varikos yang paling sesuai dari kawasan yang lebih rendah dengan ulser atau keradangan. Dan untuk tujuh gred utama mereka. Kekal dimaklumkan.

Apakah Fasa 7 Urat Varikose-Varikos? Gejala Utama!

Apakah Fasa 7 Urat Varikose-Varikos

Kita manusia licik tetapi malas makhluk. Kami akan sentiasa melakukan apa sahaja yang diperlukan untuk menyelamatkan diri usaha. Oleh itu, kami telah membuat beberapa penemuan teknologi dan perubatan yang bijak yang menjadikan kehidupan kita lebih mudah. Malangnya, perubatan moden tidak ditubuhkan dengan tepat bagaimana untuk menghadapi urat varikos.

Dia tidak menganggap mereka serius, secara saintifik, masalah. Walaupun ia tidak menimbulkan ancaman langsung kepada kehidupan manusia, varikos adalah penyakit progresif yang memerlukan rawatan. Tetapi bagaimana sebenarnya kita boleh mengenali gejala utamanya. Adakah terdapat terapi dan kaedah yang sesuai untuk pencegahan urat varikos?

Kebanyakan kita sudah biasa mengaitkan mereka dengan imej kaki yang tidak menyenangkan. Seperti urat-urat konvex visual convex, berwarna ungu atau biru gelap. Tetapi ini hanya gejala-gejala yang ditunjukkan dalam fasa terakhir varikos extremities yang lebih rendah. Dan apabila anda mempunyai urat varikos bahagian bawah dengan ulser atau keradangan, keadaan adalah serius!

Mari kita lihat 7 darjah manifestasi varikos dan gejala-gejalanya:

 • Peringkat sifar: Anda mungkin mengalami perasaan kekakuan pada separuh kedua hari, serta gatal-gatal malam atau kekejangan pada anggota badan.
 • Peringkat satu: Teleangiectasias pertama dan urat retikular muncul, yang boleh mencapai sehingga 1 mm. diameter.
 • Peringkat kedua: Berikut terbentuk urat pertama yang kelihatan varikos, urat yang memanjang atau berpusing.
 • Tahap tiga: Gejala juga disertai dengan kekejangan nokturnal biasa dan kesakitan.
 • Peringkat empat: Manifestasi di sini kebanyakannya dermatologi, dengan kerosakan dalam kulit berjerang dicatat. Ia menjadi mudah terdedah kepada kecederaan mekanikal dan mula pecah.
 • Peringkat lima: Dermis atrophied dan ulser mudah terbentuk.
 • Peringkat enam: Luka kulit enggan sembuh.
 • Peringkat tujuh: Ulser yang mengancam nyawa muncul.

Bagaimanakah saya boleh mencegah urat varikos?

varikos

Terdapat banyak teknik dan kaedah untuk mengatasi varikos. Ada yang lebih suka memakai socks anjal yang ketat atau ketat untuk “menarik semula” urat mereka. Orang lain beralih kepada diet yang mesra alam untuk mengekalkan tekanan darah normal. Sesuai untuk tujuan ini adalah diet DASH, yang sangat serupa dengan diet Mediterranean. Terdapat juga latihan fizikal khas yang bertujuan untuk pergerakan tetap bahagian kaki yang lebih rendah dan penyingkiran tekanan arteri yang berlebihan.

Di bawah ini kami telah memilih beberapa petua yang baik tentang bagaimana untuk menjalankan pencegahan yang baik pembentukan urat varikos:

 • Jangan menghabiskan terlalu lama hanya dalam postur duduk atau menegakkan badan. Berehat dari kedua-duanya, walaupun profesional anda menuntutnya.
 • Apabila duduk, jangan terlintas di kaki anda.
 • Simpan kaki anda dalam kedudukan yang sedikit lebih tinggi apabila duduk, berehat atau tidur. Jika anda mempunyai peluang ini, tingkatkannya di atas paras jantung anda.
 • Sekiranya anda mengalami obesiti dan berat badan berlebihan, cuba untuk menurunkan berat badan. Ini akan mengurangkan tekanan dan ketegangan pada urat anda.
 • Jangan pakai pakaian yang ketat di sekeliling pinggang, pangkuan atau paha. Pakaian yang ketat boleh menyebabkan atau memburukkan lagi urat varikos.
 • Hadkan pemakaian maksimum kasut dengan kasut tumit tinggi Cuba pakai yang lebih rendah yang menguatkan otot betis. Ini baik untuk kesihatan arteri anda.
 • Kurangkan jumlah garam dalam diet anda. Ini boleh mengehadkan kekejangan dan keradangan bahagian bawah.

Genetik Lihat Pembentukan Urat Varikos

Genetik Lihat Pembentukan Urat Varikos

Anda mesti tertanya-tanya, apa sebenarnya yang boleh menjadi pautan antara urat varikos dan genetik? Manusia, dalam bentuk semasa kita, adalah hasil daripada berjuta-juta tahun evolusi. Semua orang telah mendengar sekurang-kurangnya tentang asas untuk asal-usul spesies peneroka dan saintis Charles Darwin. Anda tahu primat dan monyet adalah pemalsuan jauh kami. Oleh kerana sesetengah daripada mereka berjalan bukan pada dua, tetapi pada keempat-empat, ketegangan bahawa berat badan keseluruhan badan yang diusir lebih walaupun.

Semakin besar otak dan kotak kranial kita mendapat, bagaimanapun, lebih banyak meriam yang kami dapati. Sesetengah daripada mereka telah benar-benar ingkar fungsi ekor dan berjalan pada keempat-empat. Kami terpulang. Tepat mengikut tahap kecerdasan kita, tekanan arteri juga meningkat. Manusia moden juga terdedah kepada risiko berterusan berlying berlebihan. Serta pengambilan makanan dan minuman yang tidak sihat. Dan dengan ini, kebarangkalian membangunkan varikos ditunjukkan. Anda juga boleh mengatasinya dengan pelbagai cara semulajadi yang ditawarkan oleh pasaran moden.

Lindungi Hati anda dan Lindungi diri anda daripada Varicose!

Urat varikos boleh terbentuk di mana-mana. Lelaki juga tidak dilindungi sepenuhnya daripada mereka. Cara hidup moden memerlukan kita bekerja di hadapan komputer. Oleh itu, kami menghabiskan banyak jam berturut-turut dalam kedudukan badan yang sama. Mengatasi varikos dengan pergerakan sederhana biasa, diet seimbang dan kurang tekanan. Nasib dan kesihatan anda berada di tangan anda. Berikan mereka apa yang mereka perlukan! Jika anda memerlukan produk dengan keputusan yang terbukti dan tiada kesan sampingan, lihat krim Varinol di sini.

Leave a Reply