Mengurangkan Tekanan Dengan Yoga & Meditasi

Mengurangkan Tekanan Dengan Yoga & Meditasi

Orang mula menjalani gaya hidup yang semakin sibuk. Ia membawa dengan kebimbangan, gejala kemurungan, tenaga negatif dan di atas semua – tekanan. Dan bahkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah mengakui bahawa yang terakhir adalah punca utama timbulnya beberapa penyakit, termasuk kanser, gangguan kardiovaskular dan masalah tiroid. Ada juga yang mencari keselamatan dalam alkohol, rokok, antidepresan dan opioid.

Adakah terdapat keselamatan? Bagaimanakah kita menghilangkan diri daripada pemikiran kita? Pakar menasihatkan cuba untuk berehat dan membersihkan minda kita melalui yoga dan meditasi biasa. Latihan fizikal semasa yoga merangsang pemulihan sendi dan postur badan yang betul. Mari kita lihat latihan yang paling sesuai untuk semangat dan badan.

Satu kajian baru-baru ini dalam jurnal kesihatan Amerika Oxidative Medicine dan Cell Longevity dan Sempadan Neurologi Manusia menunjukkan bahawa walaupun 12 minggu amalan biasa yoga 90 minit serius boleh membantu memperlahankan proses penuaan sel. Latihan termasuk pernafasan, latihan fizikal, nyamuk dan meditasi. Selalunya yoga juga diamalkan dalam kombinasi dengan cara semulajadi yang berfungsi untuk melegakan jiwa dan badan.

Para saintis juga telah dapat menubuhkan faedah-faedah berikut untuk tubuh manusia:

 • Tahap Kortisol Terkurang dalam Sistem;
 • Pengurangan Keradangan dan Uths;
 • Mengehadkan tahap tekanan dan kebimbangan;
 • Penghapusan PecahAn Kemurungan;
 • Kesan Perlindungan yang ketara pada fungsi otak dan saraf;
 • Peningkatan serius dalam purata BDF – Faktor neurotrophic otak;
 • Perasaan Kebahagiaan dan Ketenangan;
 • Keamanan dan Keharmonian Dalaman;
 • Peraturan sistem peredaran darah dengan cara semulajadi.

Rasa ingin tahu?
Matlamat utama meditasi dan yoga adalah untuk mendapatkan seseorang untuk mendengar suara dalaman mereka dan berhubung dengan intipati tertinggi mereka. Oleh itu, kita benar-benar bebas daripada perencatan bumi dan mencapai keharmonian yang lengkap antara semangat kita dan tubuh fizikal kita. Terdapat juga seksyen keseluruhan pengajaran India purba yang dipanggil Tantra, yang memberi perhatian khusus kepada kepentingan ikatan intim antara rakan kongsi dan bagaimana mereka boleh meningkatkan kedua-duanya dan kebahagiaan seksual yang mereka alami antara satu sama lain. Lihat apakah 5 Herba untuk Kebahagiaan Seksual dan menikmatinya dengan ManBuilder Potency Meningkatkan Gel!

Pemula Yoga juga mungkin menghadapi kesukaran untuk menentukan amalan terbaik untuk dimulakan. Keadaan kenduri lengkap otak dan kelonggaran untuk semangat dan badan sukar dicapai pula. Walau bagaimanapun, faedah yoga tidak terhijab dan membantu dalam apa jua keadaan – termasuk jika anda mempunyai masalah dengan urat varikos. Jika anda masih memerlukan bantuan tambahan daripada produk semulajadi, gunakan Insinol.

Oleh itu, di bawah ini kita telah memilih satu siri amalan yang semua orang boleh mendapat manfaat daripada dengan mudah.

Uda Yoga dan Raga – Meditasi dengan Muzik untuk Kelonggaran Lengkap Kesedaran!

Uda Yoga dan Raga

FalsafahIda Yoga adalah berdasarkan idea bahawa minda dengan mudah boleh tertarik kepada pelbagai jenis tonaliti muzik mengikut tahap perkembangannya. Oleh itu, senaman sering melibatkan mengulangi sejenis bunyi tertentu yang membolehkan jiwa memberi tumpuan kepada aspek dalaman tertentu sendiri.

Bahagian yoga ini menganggap bahawa beberapa bunyi dan tonaliti lebih sesuai untuk bahagian tertentu hari, contohnya pada waktu pagi, petang atau petang. Ini adalah kerana otak kita melalui tahap aktiviti yang berbeza dan bertindak balas dalam pelbagai cara untuk perkara yang sama.

Sada yoga memanggil tonality muzik Raga. Setiap kekerapan bunyi mempunyai sifat yang berbeza, dan ada juga yang boleh menyembuhkan dan menyembuhkan. Yang utama ialah:

 • Bairavi Raga: Melindungi daripada masalah pernafasan dan mengawal selia tiga doji utama seorang wanita bertafakur yang melukis kesedaran – bulu, pitta dan capha;
 • Bingkai Raga: Memberikan daya hidup dan tenaga dan mengembalikan ketenangan dan rintangan sistem saraf;
 • Guraji Raga: Merangsang kecerdasan dan aktiviti otak;
 • Shiri Raga: Membuang malice dan kebencian, menyebabkan individu itu berasa kasih sayang dan belas kasihan untuk dirinya dan orang lain;
 • Daiberi Raga: Bebas daripada sakit sendi dan melindungi jantung daripada penyakit;

Pranayami Yoga – Meditasi dengan Pernafasan untuk Keamanan dan Daya Hidup

Pranayami Yoga

Pemikiran keliru sering boleh membawa kepada perasaan gelisah, kekecewaan, kebimbangan dan kemurungan. Anda boleh dengan mudah menyingkirkan mereka dengan mengamalkan Pranayami Yoga – meditasi dengan bernafas.

Perlu diingat bahawa adalah baik untuk mempunyai seorang guru yang berpengalaman di sekeliling anda pada mulanya untuk memantau sama ada anda melakukan latihan dengan betul. Adalah lebih baik untuk maju perlahan-lahan tetapi beransur-mantap. Berpakaian sewajarnya – dengan pakaian yang longgar dan luas.

Anda tidak boleh mengamalkan teknik apabila anda sakit. Pranayami menumpukan perhatian kepada pernafasan melalui hidung, plexus solar dan paru-paru, jadi anda tidak boleh hmemi. Tulang belakang mesti diregangkan supaya chakras anda disusun dengan betul dan dada terbuka untuk memaksimumkan pengembangan tulang belakang. Perut dan diaphragm juga harus dapat bergerak dengan tenang.

Posisi Kelonggaran Yoga Mudah

Posisi Kelonggaran Yoga MudahBersih yoga Asani (jawatan) mempunyai pengaruh yang sangat bermanfaat pada jiwa dan fizik. Perlu diingat bahawa asimetri menimbulkan – orang-orang yang menyerlahkan satu bahagian badan sepenuhnya – harus diulangi, kali ini memberi perhatian kepada yang lain.

Berikut adalah yang paling menyenangkan bagi pemula Asani untuk pemula:

 

 • Posa Lotus (Padmasana): Symmetrical. Pusat dan focuses. Yoga menimbulkan
 • Bulan Sabit Pose (Anjaneyasana): Asymmetric. Mengetatkan sendi pelvis dan pinggul. Menghilangkan ketakutan dan tekanan.
 • Pose Wood (Vriksasana): Asymmetrical. Dia bekerja pada baki. Meningkatkan kepekatan dan rasa keharmonian.
 • Penari menimbulkan (Natarajasana): Asymmetrical. Ia memerlukan rasa keseimbangan yang ideal. Keamanan dan kekuatan.
 • Diputar Sudut Sisi Pose (Parivrtta Parsvakonasana): Asymmetric. Kepekatan, fleksibiliti dan keseimbangan. Ia mendorong pemikiran buruk. Ia memberi tumpuan kepada positif.
 • Lembu menimbulkan (Bitilasana): Symmetrical. Dia bekerja pada pernafasan dan ketenangan fikiran.
 • Kucing menimbulkan (Marjaryasana): Symmetrical. Fokus, mengharmonikan dan nada.
 • Pose Kanak-kanak (Balasana): Symmetrical. Bersantai, melegakan dan bersiap sedia untuk pertemuan yang berbuah dengan dunia sebenar.

Yoga – Bekerja untuk Keharmonian Mental anda untuk milenium!

Yoga

Mengamalkan yoga dan jatuh ke dalam keadaan meditasi telah wujud selama lebih daripada lima ribu tahun. Mereka telah membantu beberapa generasi mencapai perpaduan yang lengkap antara semangat mereka dan badan mereka, bergantung semata-mata kepada kekuatan mental mereka sendiri. Cuba salah satu Asanas untuk berada dalam keharmonian yang berterusan, baik dengan diri anda dan orang lain!

Leave a Reply